Informatie over het coronavirus

Het coronavirus verspreidt zich door Nederland en heeft veel impact op het openbare leven. Heeft u vragen? Bel met het landelijke informatienummer 0800 – 1351. Hieronder leest u de laatste stand van zaken.

 • Najaarscampagne herhaalprik van start!

  22 september 2022

  Vanaf vandaag kunnen inwoners die een uitnodigingsbrief ontvangen hebben én iedereen die geboren is in 1942 of eerder hun herhaalprik halen bij onze vaccinatielocaties. In Dordrecht is dat op de Calandstraat 44 – 3316 EA Dordrecht en in Gorinchem is dat Piratenland, Kleine Schelluinsekade 3 – 4204 TZ Gorinchem.

 • Regeling gratis zelftesten en mondkapjes verlengd tot 1 oktober 2022

  29 juni 2022

  De regeling gratis zelftesten en mondkapjes is verlengd tot 1 oktober 2022. Afhalen kan tot 1 oktober wederom bij Bibliotheek Aanzet, Het Bonkelaarhuis, Sociale Moestuin, Optisport Bronbad De Lockhorst en het gemeentekantoor.

 • Online onderzoek Corona Gezondheidsmonitor Jongvolwassenen 2022

  23 juni 2022

  De coronapandemie heeft impact gehad op iedereen. Ook voor jongvolwassenen heeft deze periode fysieke en mentale gevolgen. De GGD’en brengen daarom de impact van corona op de gezondheid, leefstijl en het welzijn van jongvolwassenen in kaart.

 • Coronabewijs en coronatoegangsbewijs

  02 maart 2022

  Vanaf 25 februari 2022 moet iedereen die naar een groot evenement gaat een negatieve testuitslag laten zien. Dit geldt op binnen-locaties waar meer dan 500 mensen komen en die geen vaste zitplaats hebben. Bijvoorbeeld bij een grote nachtclub, of een poppodium. Dit heet ook wel 1G of Testen voor Toegang.

 • Nederland open in 3 stappen

  17 februari 2022

  Het aantal besmettingen is hoog, maar de ziekenhuisopnames blijven stabiel. Daarom kan er verder versoepeld worden. Dat gebeurt in drie stappen.

 • Bijna alles open tot 22.00 uur

  De meeste locaties in ons land gaan woensdag 26 januari weer open onder voorwaarden. Naast winkels, het onderwijs, sportclubs, beoefening van kunst en cultuur en contactberoepen zoals kappers, openen vanaf morgen dus ook de horeca, bioscopen, theaters, musea, concertzalen, dierentuinen en pretparken hun deuren

 • Prikken in de buurt

  17 oktober 2022

  Bent u nog niet of nog niet volledig gevaccineerd? Vanaf maandag 21 maart t/m 9 april opent de GGD Zuid-Holland Zuid voor een periode van drie weken tijdelijke vaccinatielocaties. Op de locaties kunnen inwoners terecht voor vragen over het vaccin en gratis, zonder afspraak, hun 1ste, 2de of boostervaccinatie halen.

 • Aandachtspunten voor Tozo-ontvangers aan het einde van het jaar

  30 december 2021

  Heeft u het afgelopen jaar gebruikgemaakt van de Tozo-uitkering levensonderhoud? Dan kan dat van invloed zijn op bijvoorbeeld uw belastingaangifte. De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een aantal aandachtspunten voor u op een rijtje gezet.

 • Verlenging tijdelijke Bbz-uitkering van 1 januari 2022 tot en met 31 maart 2022

  30 december 2021

  Bent u actief als zelfstandige in de Drechtsteden en heeft u als gevolg van de coronacrisis direct inkomensondersteuning nodig? Voor u is er de Bbz-uitkering. Deze regeling is verlengd tot en met 31 maart 2022.

 • Persoonlijk bericht van burgemeester Jan de Vries:

 • Testen voor toegang nu ook mogelijk in Sliedrecht

  Op woensdag 6 oktober a.s. opent in de gemeente Sliedrecht een locatie voor ‘testen voor toegang’ in partycentrum De Lockhorst.

 • Podcastserie #Sliedrechtingesprek

  ''Hoe slaat Sliedrecht zich door de coronacrisis heen?''

 • Sliedrecht bedankt!

  02 juli 2020

  De gemeente Sliedrecht heeft een speciale krant uitgebracht: "Sliedrecht bedankt!" In deze speciale krant hebben we in beeld gebracht hoe Sliedrecht is omgegaan met Corona.

 • Hoe zorg je goed voor jezelf als je thuis zit?

  30 maart 2020

  Vanwege het coronavirus zitten veel mensen thuis en komen weinig mensen buiten. Ook ons sociale contact is wat beperkter. En als je veel thuis zit kun je met allerlei emoties te maken hebben. Je maakt je bijvoorbeeld zorgen over je gezondheid of die van je gezin, over je werk enzovoort. Deze zorgen zijn begrijpelijk. Het is belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen en positief te blijven. Maar hoe pak je dat aan? Een aantal tips: