Mei

 • Starterslening voor koopwoning verbeterd

  26 mei 2021

  De gemeenteraad heeft op 25 mei besloten om de mogelijkheden voor het aanvragen van een starterslening ruimer te maken. Meer inwoners van 35 jaar en jonger kunnen nu extra geld lenen voor de aankoop van een woning. Uw woning moet dan minder kosten dan € 325.000,--.

 • 31 mei: Webinar Rijkswaterstaat over werkzaamheden in de zomer

  18 mei 2021

  Maandag 31 mei om 20.00 uur organiseert Rijkswaterstaat een webinar over diverse werkzaamheden in de regio Drechtsteden tijdens de zomerperiode 2021.

 • Realisatie woningbouw Wilhelminakwartier

  18 mei 2021

  In het derde kwartaal van 2021 gaat projectontwikkelaar Crossing Borders Development op het terrein van het voormalig Albert Schweitzer Ziekenhuis (tussen de Wilhelminastraat en de Kerkbuurt) woningbouw realiseren.

 • Herdenking Merwederazzia

  17 mei 2021

  Op zondag 16 mei jl. werd in Sliedrecht de Merwederazzia herdacht. Burgemeester Jan de Vries sprak in een kleine ceremonie bij het monument aan de Adriaan Volkersingel, dat op 3 oktober 2020 is onthuld, de nabestaanden toe.

 • 'De Bieb'; van klassieke uitleenbibliotheek naar een maatschappelijke ontmoetingsplek

  05 mei 2021

  De rol van de bibliotheek in Sliedrecht is in de afgelopen jaren flink veranderd. Was het vroeger vooral een plek waar je terecht kon voor het lenen van boeken. Tegenwoordig is de Bibliotheek Sliedrecht Hét Plein voor Ontmoeting, Kennis en Beleving.

 • Toespraak Nationale Herdenking

  05 mei 2021

  Op dinsdag 4 mei jl. vond de jaarlijkse Nationale Herdenking plaats. Het thema luidde dit jaar: NA 75 jaar vrijheid. Wat heeft de afgelopen 75 jaar betekend? Hoe gaan we om met vrijheid? Hoe verantwoordelijk voelen we ons daarvoor en wat vraagt het aan inzet van onszelf en anderen? Dit jaar maken we de balans op: Waar staan we nu? Hoe vrij zijn we in 2021?

 • Burgemeester op bezoek? Nodig hem uit

  25 mei 2021

  Iedere vrijdag stapt de burgemeester op de bakfiets om kennis te maken met Sliedrecht. Wilt u/wil jij hem graag je wijk of project laten zien? Nodig hem dan uit via een berichtje aan burgemeester@sliedrecht.nl. Vermeld ‘bakfietsbezoek’ in het onderwerp.