April

 • Nationale Herdenking en Bevrijdingsdag 2021

  28 april 2021

  MerweTV zendt op 4 mei vanaf 20.30 uur de toespraak van de burgemeester uit.
  De uitzending is alleen te volgen op MerweTV en via het YouTube kanaal van de omroep.

 • Werkzaamheden kruising Thorbeckelaan-Vogelenzang van start

  27 april 2021

  Vanaf 28 april wordt er gewerkt aan de kruising Thorbeckelaan-Vogelenzang. Deze kruising wordt opnieuw ingericht om de veiligheid voor alle verkeersdeelnemers te vergroten.

 • Lintjesregen 2021

  18 mei 2022

  Maandag 26 april jl. zette burgemeester Jan de Vries drie inwoners van Sliedrecht in het zonnetje voor hun bijzondere inzet voor de samenleving. Vanwege de corona-maatregelen werden de lintjes in drie aparte kleinschalige bijeenkomsten in de Lockhorst uitgereikt. De familieleden kregen een speciale rol en mochten de onderscheiding op de revers spelden. De persoonlijke ontmoeting met de burgemeester en de directe betrokkenheid van de familie zorgde voor een memorabel moment.

 • Burgemeester Jan de Vries on tour

  23 april 2021

  Vandaag, vrijdag 23 april, ging de kennismakingstour van burgemeester Jan de Vries van start. We pimpten een elektrische bakfiets, zodat de burgemeester ermee op wijkbezoek kan. Koffie en lekkers in de bak en gaan!

 • Overdracht Crossline monument Sliedrecht

  23 april 2021

  Donderdag 22 april is voor de 35e keer het crossline monument in Sliedrecht ‘overgedragen’. Sinds 1985 is het crossline monument geadopteerd door groep 8 van de Henri Dunantschool. Elk jaar dragen de leerlingen van groep 8 deze adoptie over aan de leerlingen van groep 7.

 • Gemeenten dagvaarden Chemours en DuPont

  18 mei 2021

  De gemeenten Dordrecht, Papendrecht, Sliedrecht en Molenlanden dagvaarden de chemiebedrijven Chemours en DuPont. Zij vragen de rechter vast te stellen dat Chemours/DuPont onrechtmatig hebben gehandeld door de uitstoot van de zeer zorgwekkende stoffen PFOA en GenX. De gemeenten stellen de bedrijven aansprakelijk voor de schade die zij hebben geleden, lijden en mogelijk in de toekomst nog zullen lijden als gevolg van deze uitstoot. Beide bedrijven hebben eerder de aansprakelijkheid afgewezen. Daarom starten de gemeenten nu een dagvaardingsprocedure.

 • Vastgoedcriminaliteit

  30 april 2021

  Dinsdag 20 april vond door gemeenten, politie en het Regionale Informatie- en Expertise Centra (RIEC) Rotterdam een actiedag plaats om vastgoedcriminaliteit aan te pakken. Deze actiedag was een vervolg op de Meld Misdaad Anoniem campagne over criminele huurders die in oktober vorig jaar van start ging.

 • Koningsdag 2021 is ook dit jaar anders!

  21 april 2021

  De OranjeVereniging Sliedrecht is samen met verschillende organisaties en sportverenigingen en de stichting SOJS erin geslaagd om er toch een echte Koningsdag van te maken.

 • Maand April aandacht voor senioren en veiligheid

  14 april 2021

  Deze maand april wordt de landelijke campagne 'Maak het ze niet te makkelijk’ herhaald. Het doel van de campagne is senioren bewust te maken en te helpen in wat ze zelf kunnen doen om slachtofferschap te voorkomen.

 • Gemeenteraad start onderzoek naar openstellingstijden winkels in Sliedrecht

  14 april 2021

  Vanaf de week van 19 april gaat onafhankelijk onderzoeksbureau I&O Research een onderzoek over openstellingstijden van de Sliedrechtse winkels uitvoeren. Het onderzoek is in opdracht van de gemeente Sliedrecht en wordt uitgevoerd op verzoek van de gemeenteraad.

 • Burgemeester Jan de Vries geïnstalleerd

  14 april 2021

  In een buitengewone raadsvergadering op dinsdagavond 13 april jl. is de heer mr. drs. J.M. (Jan) de Vries beëdigd en geïnstalleerd als nieuwe burgemeester voor gemeente Sliedrecht.

 • Tot ziens en veel dank, Dirk

  14 april 2021

  Afgelopen maandag, 12 april, namen we als gemeente afscheid van waarnemend burgemeester Dirk van der Borg.