Testen voor toegang nu ook mogelijk in Sliedrecht

Op woensdag 6 oktober a.s. opent in de gemeente Sliedrecht een locatie voor ‘testen voor toegang’ in partycentrum De Lockhorst.

Dichtbij

Burgemeester Jan de Vries heeft zich er hard voor gemaakt dat er ook in Sliedrecht een testlocatie komt, nu inwoners een coronatoegangsbewijs moeten tonen in de horeca, theaters en bij evenementen. ‘Ik vind het belangrijk dat er dichtbij een testlocatie is voor onze inwoners en inwoners uit de regio. Nu is die er alleen in Gorinchem en Dordrecht. Met steun van de burgemeesters uit de omliggende gemeenten is deze locatie op korte termijn gerealiseerd. Ik ben dan ook verheugd dat komende woensdag de testlocatie in De Lockhorst opent’, aldus burgemeester De Vries.

Testlocatie

De testlocatie in partycentrum De Lockhorst, gevestigd aan Sportlaan 1 in Sliedrecht, is goed bereikbaar met zowel auto, fiets als het openbaar vervoer. Inwoners vanuit de hele regio zijn van harte welkom om zich op afspraak te laten testen. Meer informatie over testen en het maken van een afspraak is te vinden op: www.testenvoortoegang.nl.

Coronatoegangsbewijs

Het coronatoegangsbewijs is op 25 september jl. ingegaan en geldt op plekken waar het door het loslaten van de verplichte 1,5 meter afstand drukker wordt. Op deze manier wordt het risico van besmetting zo laag mogelijk gehouden en kan iedereen zo veilig mogelijk samenkomen. Daarnaast helpt het coronatoegangsbewijs bij het openen én open houden van de meeste locaties op maximale capaciteit. Een coronatoegangsbewijs is te verkrijgen met een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of een negatieve coronatest.