Juli

 • Zoektocht nieuwe burgemeester

  19 augustus 2020

  De gemeenteraad is begin juli zijn zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor ons dorp begonnen. De afgelopen maand gingen de raadsleden de straat op om met inwoners hierover in gesprek te gaan.

 • Nieuwe verlichting op Rivierdijk

  05 augustus 2020

  Er komt nieuwe straatverlichting op de Rivierdijk. Dit zou eigenlijk al in april gebeuren. Maar door het coronavirus liet de levering van de verlichting langer op zich wachten. Vanaf 17 augustus start nu de vervanging van de oude lichtmasten. Aannemer SPIE Infratechniek voert het werk uit voor de gemeente, samen met netbeheerder Stedin.

 • Afscheid burgemeester Bram van Hemmen

  27 juli 2020

  Bram van Hemmen is inmiddels vier maanden burgemeester in de gemeente Hoeksche Waard, maar we zijn elkaar nog niet vergeten. Daarom komt er alsnog een moment om hem te bedanken voor alles wat hij in en voor het dorp heeft gedaan.

 • Kinderboerderij en natuurspeeltuin De Woeste Weide open in de zomervakantie

  12 november 2021

  De Kinderboerderij en natuurspeeltuin de Woeste Weide zijn in de vakantie gewoon open. Bezoekers hoeven niet vooraf te reserveren. Vanaf 24/7 tot 24/8 is NME-centrum De Hooizolder gesloten

 • Haal ook je diploma met Kansrijk Sliedrecht

  15 juli 2020

  Vorige week reikte wethouder Piet Vat het mbo niveau 1-diploma uit aan 12 deelnemers van Kansrijk Sliedrecht. 9 van hen gaan komend schooljaar door met niveau 2. En 1 van hen heeft al een stage én een baan aangeboden gekregen. Een prachtig resultaat!

 • Beëindiging erfpachtcontract SLTC

  13 juli 2020

  Het college van B en W heeft besloten om het erfpachtcontract met de Sliedrechtse Lawn Tennisclub (SLTC) niet te verlengen. Het contract loopt af op 31 december 2021. Er lopen wel gesprekken met SLTC of we de tennissport in Sliedrecht kunnen faciliteren in het dorp. De SLTC heeft te maken gehad met teruglopende ledenaantallen, waardoor er over een langere periode een flinke betalingsachterstand is ontstaan. Ondanks een verlaging van de erfpachtcanon in 2017 lukte het de SLTC nog niet haar financiële verplichtingen te voldoen.

 • Regio Deal positief voor Sliedrecht

  20 juli 2020

  Inwoners van de Drechtsteden en Gorinchem kunnen binnenkort rekenen op onderwijs dat beter aansluit op de arbeidsmarkt, op meer toepasbare innovatie en een beter gebruik en toegankelijkheid van de rivieroevers. Voor de plannen is geld vrijgekomen aan de hand van de Regio Deal die de Drechtsteden, Gorinchem en de provincie Zuid-Holland met het Rijk hebben ondertekend. Ton Spek, verantwoordelijk wethouder in Sliedrecht: "Ik ben blij met deze deal. Als het goed gaat in onze regio, profiteren wij daar in Sliedrecht ook van mee!"

 • Ook Sliedrecht gaat samen aan de slag met de Regionale Energiestrategie

  13 juli 2020

  In de regio Drechtsteden worden vóór 2030 minimaal 12.000 woningen aardgasvrij en aangesloten op een warmtenet. Ook gaat de Drechtstedengemeenten samen onderzoeken op welke plekken duurzame energie (in de vorm van zonne- en windenenergie) opgewekt kan worden.

 • Gemeente in gesprek over nader onderzoek bij optreden kanker in Sliedrecht

  10 juli 2020

  Sliedrecht, 9 juli 2020; In Juni werd in Sliedrecht het rapport 'Het optreden van kanker in Sliedrecht' aan de gemeenteraad aangeboden. Het rapport en de conclusie was voor de PvdA fractie aanleiding om verdere vragen te stellen aan het college over dit onderwerp.

 • IJsbaanterrein weer open

  09 juli 2020

  Het IJsbaanterrein is weer elke dag open als sportterrein. Ook de skeelerbaan is weer beschikbaar. Natuurlijk gelden de RIVM-maatregelen rondom corona.

 • Help jij als energiecoach mee aan een duurzame toekomst?

  09 juli 2020

  Sliedrecht gaat op weg naar een aardgasvrije toekomst. Inwoners spelen hierbij een onmisbare rol. Hoe maken zij de overstap naar een andere manier van verwarmen? En hoe kunnen zij alvast energie besparen? De energiecoach helpt!

 • Buurtbemiddeling

  09 juli 2020

  Ervaart u overlast van uw buren? En lukt het u niet goed om samen een gesprek te voeren? Neem contact op met buurtbemiddeling!

 • Deelname-oorkonde voor kinderraadsleden

  20 juli 2020

  Vorige week woensdag ontvingen de kinderraadsleden van de Gemeente Sliedrecht hun deelname-oorkonde via Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS). De leerling-coalities ontvingen de oorkonde voor hun presentatie van hun beste idee; wat kan de kinderraad betekenen voor mensen die wat meer aandacht nodig hebben.

 • Grote brand Calandstraat

  05 juli 2020

  In de nacht van 4 op 5 juli heeft op industrieterrein Nijverwaard een grote brand gewoed. De brand brak rond 4.30 uur uit in een loods van Seats & Sofas aan de Calandstraat. De brand is inmiddels volledig onder controle.

 • Negen Sliedrechtse koninklijke onderscheidingen alsnog uitgereikt

  09 juli 2020

  Vanmiddag werden in Sliedrecht negen koninklijke onderscheidingen uitgereikt. De onderscheidingen werden uitgereikt tijdens een feestelijke bijeenkomst in partycentrum De Lockhorst.

 • Grofvuil naar milieupark

  03 juli 2020

  Maakt u voor uw restafval weleens gebruik van de ondergrondse container? Restafval mag naar de ondergrondse container, maar grof vuil niet. Grof vuil zorgt ervoor dat de ondergrondse container eerder vol raakt en bewoners kunnen hun normale restafval niet in de container kwijt. Dit is erg vervelend en zorgt voor overlast.

 • Vragenlijst Inwoners burgemeester Sliedrecht

  01 juli 2020, pdf, 224kB