Koningsdag 2020

Koningsdag 2020 krijgt door de coronacrisis een heel ander karakter. Geen Koningsspelen, vrijmarkten of buitenactiviteiten. Koningsdag vieren we vooral vanuit huis.

Een speciaal muziekstuk

Het a-orkest van Crescendo en het aubadekoor (Sliedrechtse kinderen en volwassen) brengt - vanuit huis - een speciale muziekuitvoering. In de muziekuitvoering zal burgemeester Dirk van der Borg de inwoners van Sliedrecht toespreken vanuit een bijzondere locatie. In het muziekstuk kun je genieten van een instrumentaal gedeelte en ingezongen liedjes. De speciale muziekuitvoering zal via het YouTubekanaal van Muziekvereniging Crescendo worden getoond aan de bewoners in de verzorgingshuizen en aan de Sliedrechtse bevolking. Muziekvereniging Crescendo nam het initiatief voor de film. Ook zal de film via de social mediakanalen te zien zijn.

OranjeVereniging Sliedrecht

OranjeVereniging Sliedrecht heeft een teken/kleurwedstrijd met het thema Koningsdag voor alle kinderen uitgeschreven. Met de kleurplaat kunnen de kinderen laten zien hoe zij Koningsdag thuis beleven. De teken/kleurplaat kunnen de kinderen tot uiterlijk woensdag 29 april 2020 inleveren op Batelier 69 of Deltalaan 124. De prijswinnaars krijgen bericht en de prijs wordt thuisbezorgd. De OranjeVereniging Sliedrecht hoopt op heel veel reacties en zorgt voor mooie prijzen. De kleurplaat is te verkrijgen via het e-mailadres: aubadekoningsdag@gmail.com.

Koningsdag vier je thuis

Om toch samen Koningsdag te beleven, willen wij u vragen om vanuit huis:

  • Op 27 april a.s de vlag met de wimpel uit te hangen.
  • Uw vensterbank/huis te versieren aan de straatzijde.
  • Het Concertgebouworkest roept iedereen op om klokslag 10.00 uur het Wilhelmus ten gehore te brengen. U kunt het Wilhelmus zingen of spelen vanaf uw balkon, uit het raam of in de tuin!
  • Houd er rekening mee dat er o.a. door het coronavirus veel mensen ziek zijn, vechten voor hun leven of zelfs zijn overleden. Enige ingetogenheid is daarom wenselijk. Uw en onze gezondheid staan voorop.

Alternatief landelijk programma

De Oranjebond heeft een alternatief programma samengesteld:

  • Maandag 27 april begint om 9.45 uur met het luiden van de klokken door het hele land.
  • Om 10.10 uur begint op televisie een speciaal NOS-programma met een terugblik op voorgaande Koningsdagen.
  • Om 12.00 uur luidt de bel voor de digitale kleedjesmarkt, een vrijmarkt op internet. Kinderen zijn van harte uitgenodigd om een digitale brief aan de koning te sturen, waarin ze naast een felicitatie ook vertellen wat de coronacrisis met hen doet. De brieven worden gebundeld en 's middags aan de koning aangeboden.
  • Om 16.00 uur heft iedereen het glas op de koning, die 53 jaar wordt. Hij zou zijn verjaardag eigenlijk in Maastricht vieren, maar blijft nu noodgedwongen thuis.