Februari

  • Sliedrecht leeft intens mee met de Oekraïense bevolking

    02 maart 2022

    Sliedrecht leeft intens mee met de Oekraïense bevolking. Als teken van verbondenheid verlichten we vanaf maandagavond het Raadhuis in de nationale kleuren van Oekraïne: geel-blauw. 

  • Kunst in het museum in Sliedrechts Museum

    24 februari 2022

    Iedere maand kunt u bij de entrees in Sliedrecht een vlaggenparade zien hangen. Komende maand hangen de vlaggen voor de tijdelijke expositie 'Kunst in het museum' van het Sliedrechts Museum.

  • Gemeenteraadsverkiezingen 2022

    24 februari 2022

    Op woensdag 16 maart 2022 zijn de gemeenteraadsverkiezingen. We kiezen dan de leden van de gemeenteraad.

  • Einde aan beperkingen

    24 februari 2022

    Het is bijna twee jaar geleden dat Nederland met vergaande beperkingen werd geconfronteerd. De coronacrisis had een geweldige impact op ons allemaal. Niet alleen op ons allen persoonlijk maar zeker ook op uw als ondernemer. Sommigen van u werden geconfronteerd met een volledige lockdown. U kon misschien uw vak niet met passie uitoefenen en geen klanten ontvangen. Anderen hadden te maken met leveringsproblemen, uitval van personeel en onzekere marktomstandigheden.

  • Resultaten onderzoek koopgedrag bekend

    22 februari 2022

    In het najaar van 2021 heeft I&O Research in de Randstad en Noord-Brabant een grootschalig Koopstromenonderzoek uitgevoerd. Inmiddels zijn de resultaten bekend en gepresenteerd. De resultaten kunnen gemeenten, ondernemers en anderen gebruiken bij hun plannen en activiteiten voor de winkelgebieden.

  • Gemeente Sliedrecht doet mee aan de Duurzame Bedrijven Route

    24 februari 2022

    Steeds meer bedrijven zien de noodzaak en voordelen van duurzaam ondernemen. Voor hen zijn duurzame koploperbedrijven een waardevolle bron van kennis & inspiratie. Om goede voorbeelden in de regio onder de aandacht te brengen, doet gemeente Sliedrecht mee aan de Nationale Duurzame Bedrijven Route op 3 & 10 maart 2022.

  • Groter cultureel aanbod in Sliedrecht

    17 februari 2022

    Het Sliedrechts college legde aan de raad het Cultuurplan Sliedrecht 2022 – 2030 voor met als doel te komen tot een groter aanbod van cultuur voor alle inwoners van Sliedrecht.

  • Gelukkig en gezond ouder worden in Sliedrecht

    17 februari 2022

    Sliedrecht wil een vitaal dorp zijn waar mensen op een gelukkige en gezonde manier ouder kunnen worden in een veilige omgeving. Daar wordt voor gezorgd, want de gemeenteraad stemde in met de seniorenvisie waaraan veel mensen en maatschappelijke organisaties in het dorp hebben meegewerkt.

  • Raadhuis wordt weer middelpunt van de samenleving én huis van de democratie

    17 februari 2022

    Het bijna 100 jaar oude Raadhuis wordt weer de centrale plek in de Sliedrechtse samenleving. Het college is verheugd dat de gemeenteraad heeft ingestemd met het voorstel van het college.

  • 18 mei: Zorg- en Techniekroute 2022

    21 februari 2022

    Op woensdag 18 mei organiseert de gemeente de Zorg- en Techniekroute in Sliedrecht. De Zorg- en Techniekroute stond voor februari gepland, maar is door de coronamaatregelen uitgesteld. Deelnemende organisaties worden geïnformeerd door accountmanager bedrijven Esther Smit.

  • Vogelgriep

    15 februari 2022

    Er komen meldingen bij ons binnen van zieke of dode (wilde) vogels. Mogelijk zijn deze besmet met vogelgriep. Hieronder kunt u onder andere lezen wat vogelgriep precies is. Maar ook waar u dode vogels kunt melden. En of u zelf (of uw huisdier) besmet kunt raken.

  • Jaarlijks honderden slachtoffers van koolmonoxidevergiftiging in ziekenhuis

    10 februari 2022
  • Laatste kans om in te schrijven op de basisschool

    10 februari 2022

    Wordt uw zoon/dochter tussen 30 september 2022 en 1 oktober 2023 vier jaar? Uw kind moet u dan vóór 1 maart aanmelden bij de basisschool van uw keuze.

  • Sliedrecht gaat voor duurzaam wonen

    03 februari 2022

    Iedereen kan een steentje bijdragen aan een duurzame toekomst. Dat kan op veel manieren. Bijvoorbeeld door energie te besparen met isolatiemaatregelen of de aanschaf van ledlampen. Of door over te stappen van aardgas op het warmtenet of een warmtepomp.

  • Aanleg warmtenet Sliedrecht in Craijensteijn e.o.

    03 februari 2022

    HVC is gestart met de werkzaamheden voor de uitbreiding van het warmtenet Sliedrecht in Craijensteijn. Omwonenden zijn inmiddels al geïnformeerd over de werkzaamheden. Ook ontvangen zij van een aantal werkgebieden binnenkort extra informatie over de uitvoering van de werkzaamheden en de bereikbaarheid van hun woning.

  • Nationale voorleesdagen

    03 februari 2022