September

 • Duurzaamheidsloket in Sliedrecht

  29 september 2022

  Interesse in duurzaam wonen? De gehele maand oktober kunt u in een pop-up store op de Kerkbuurt 68A in Sliedrecht terecht voor vragen of advies over warmtepompen, zonnepanelen, airconditioning en inductie koken. De pop-up store 'Duurzaamheidsloket Sliedrecht' is op zaterdagen 8, 15, 22 en 29 oktober geopend van 10.00 tot 16.00 uur. Zien we u daar?

 • Herinnering aanmelden adressenindex Gemeentemagazine 2023

  29 september 2022

  Eind van dit jaar komt er weer een gemeentemagazine uit. Wijzigingen en/of aanmeldingen voor het adressengedeelte kunnen aan de redactie van Akse Media worden doorgegeven tot uiterlijk week 40, 3 oktober 2022.

 • Energiecoaches van start gegaan in Sliedrecht

  29 september 2022

  Sliedrechtse huishoudens in buurten die het hardst getroffen worden door de stijgende energieprijzen worden binnenkort bezocht door een energiecoach. De energiecoach geeft advies over besparende maatregelen en helpt gewenst met direct installeren.

 • Ziet u kansen voor een horecavoorziening in het monumentale raadhuis van Sliedrecht?

  29 september 2022

  Volgend jaar bestaat het raadhuis van Sliedrecht 100 jaar, een mijlpaal om te vieren. De gemeente wil dit prachtige rijksmonument weer de plek geven, die het verdient: Huis van de Democratie én Samenleving.

 • Ereburgerschap voor brandweerman Nico van Wijgerden na halve eeuw trouwe dienst aan Sliedrechtse gemeenschap

  29 september 2022

  Na een bijzonder lange carrière bij de vrijwillige brandweer, reikt burgemeester Jan de Vries Nico van Wijgerden (69) de Erepenning van de gemeente Sliedrecht uit. Het is een unicum in Nederland dat een vrijwillige brandweerman zich meer dan 50 jaar inzet voor de lokale veiligheid. Dat Nico van Wijgerden voortaan als ereburger van Sliedrecht door het leven mag gaan, is een eerbetoon dat hem dubbel en dwars toekomt.

 • Op weg naar een duurzaamheid Sliedrecht

  22 september 2022

  Deze week treft u in Het Kompas de Duurzaamheidspagina aan. In deze editie aandacht voor 'Red de egel', start energiecoaches en Duurzaamheidsloket, oproep voor deelname zonneprojecten, maar ook een interview met Sliedrechter Dhr. Van den Dool.

 • Economische Visie Sliedrecht in uitvoering

  22 september 2022

  De gemeente Sliedrecht werkt samen met ondernemend Sliedrecht aan de uitvoering van de Economische Visie. Om nog slagvaardiger te kunnen werken aan een optimaal ondernemingsklimaat in Sliedrecht willen we per 2023 een "Ondernemersfonds" oprichten: Een investeringsbudget voor en door ondernemers, verenigingen en organisaties in Sliedrecht.

 • 8 oktober: Boomspiegelfeest 2022 in Buitenuitbreiding-West

  22 september 2022

  In de week van 1 t/m 9 oktober vindt het Nationale Boomspiegelfeest plaats. Net als vorig jaar doet de gemeente hier weer aan mee.

 • Toepassing belemmeringenwet privaatrecht

  22 september 2022
 • Gemeente Sliedrecht feliciteert Taalhuis Sliedrecht met behalen certificaat Taalhuis

  15 september 2022

  Bibliotheek AanZet aan de Scheldelaan mag zich in de komende vier jaar officieel Taalhuis noemen. Donderdag 8 september was wethouder Ton Spek, in bijzijn van deelnemers, vrijwilligers en professionals uitgenodigd om dit heugelijke feit te onthullen en te vieren.

 • World Cleanup Day 2022

  15 september 2022

  A.s. zaterdag 17 september is World Cleanup Day. Tijdens deze wereldwijde opruimactie kan iedereen meehelpen aan het tegengaan van zwerfafval. Ook in de gemeente besteden we hier aandacht aan. Doet u ook mee?

 • Uitbreiding warmtenet Deltalaan

  15 september 2022

  Begin juli is HVC gestart met de uitbreiding van het warmtenet in de Deltalaan. In de periode van donderdag 1 september tot maandag 28 november werkt aannemer A. Hak in de Thorbeckelaan aan het warmtenet Sliedrecht.

 • Samen Bouwen aan Sliedrecht

  07 november 2022

  Het college van B&W is vier keer op pad gegaan om met Sliedrechters te praten over onderwerpen die voor Sliedrecht belangrijk zijn. Er zijn mooi gesprekken gevoerd over wonen, uitbreiding van de gemeente, economie, samen veilig leven in Sliedrecht en samenwerking.

 • Resultaten moestuinonderzoek PFAS bekend: nieuwe adviezen voor moestuineigenaren

  05 september 2022

  Het RIVM heeft het onderzoek naar PFAS in groenten en fruit uit moestuinen in de gemeenten Dordrecht, Sliedrecht, Papendrecht en Molenlanden afgerond. De meeste inwoners in die gemeenten kunnen groenten en fruit uit eigen tuin eten. Een aantal moestuineigenaren moeten hierbij wel afwisselen met groenten en fruit uit de winkel. Bij enkele moestuinen uit Sliedrecht adviseert het RIVM om helemaal geen groenten of fruit uit de tuin te eten, tenzij de gewassen in bakken met potgrond uit de winkel zijn geteeld.

 • Sliedrecht opent Gemeentekantoor voor tijdelijke crisisnoodopvang asielzoekers

  12 september 2022

  Burgemeester Jan de Vries heeft de leden van de gemeenteraad van Sliedrecht, de direct omwonenden en bedrijven aan de Industrieweg van het gemeentekantoor geïnformeerd over het besluit een crisisnoodopvang te openen in het gemeentekantoor. Over ruim twee weken is deze locatie geschikt om maximaal 50 mensen op te vangen.

 • Vrijliggend dubbelzijdig fietspad Craijensteijn officieel geopend

  05 september 2022

  Vrijdag 2 september, is het vrijliggende fietspad aan de Craijensteijn officieel en feestelijk door wethouder Ton Spek geopend. Na twee jaar is de Craijensteijn veiliger voor fietsers en voetgangers geworden. Het fietspad is verbonden met de snelfietsverbinding F15 en zorgt voor een positieve bijdrage aan het fietsgebruik in Sliedrecht.

 • Aanmelden evenementen voor 2023

  01 september 2022

  Bent u van plan om in 2023 een evenement te organiseren? Meldt uw evenement vóór 23 september 2022 aan bij de gemeente. De gemeente zorgt er dan voor dat het evenement op de regionale evenementenkalender komt te staan. De aangemelde evenementen worden door de veiligheidsregio meegenomen in de planning. 

 • Welke vrijwilliger verdient onze gemeentepenning?

  01 september 2022

  Op woensdag 7 december 2022 is het de Landelijke Vrijwilligersdag. De gemeente Sliedrecht is op zoek naar kandidaten die zich jarenlang vrijwillig in hebben gezet voor een Sliedrechtse vereniging, organisatie of stichting.