April

 • Programma Dodenherdenking en Bevrijdingsdag

  28 april 2022

  Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. De herdenking start bij het Raadhuis (Dr. Langeveldplein). De tulpen bij het monument worden vervangen voor plantjes. De bollen van de tulpen gaan naar het NME-centrum zodat ze volgend jaar weer gepoot kunnen worden.

  Op 5 mei viert Sliedrecht Bevrijdingsdag. Met een vol muzikaal programma belooft het een mooie dag te worden. Ben jij erbij?

 • Lintjesregen 2022

  18 mei 2022

  Na twee jaar op een aangepaste manier de koninklijke onderscheidingen te hebben uitgereikt, heeft burgemeester Jan de Vries dinsdag 26 april met vijf gedecoreerden, hun familieleden, vrienden en de aanvragers dit heuglijk moment gevierd.

 • Aanvragen eenmalige energietoeslag, voor huishoudens in de Drechtsteden, nu mogelijk

  29 april 2022

  Vanaf 19 april 2022 is het mogelijk om de eenmalige energietoeslag aan te vragen. Deze is bedoeld voor huishoudens in de Drechtsteden, waarvan het inkomen minder is dan 130% van het wettelijk sociaal minimum (WSM). De Sociale Dienst Drechtsteden voert de regeling uit, namens de zeven gemeenten in de Drechtsteden.

 • Koningsdag en Bevrijdingsdag

  25 april 2022

  We vieren Koningsdag en Bevrijdingsdag. Op 4 mei herdenkt Nederland alle Nederlandse slachtoffers sinds de Tweede Wereldoorlog. Dit zijn militairen en burgers die stierven in oorlogssituaties en bij vredesoperaties.

 • Aardgasvrij wonen. Wat vindt u hiervan?

  22 april 2022

  Net als andere gemeenten moeten we in Sliedrecht de uitstoot van CO2 verminderen. Stoppen met het gebruik van aardgas is één van de maatregelen. Dit gaat stap voor stap. Hoe en wanneer verschilt per wijk. In grote delen van Sliedrecht is het warmtenet een goede optie. De aanleg van het warmtenet is ook al in volle gang.

 • Vaststelling Beleidsregels Eenmalige Energietoeslag Drechtsteden

  26 april 2022
 • Enquête veiligheidsonderzoek

  21 april 2022

  Wij nodigen u graag uit om deel te nemen aan een enquête over veiligheid. De gemeente is bezig om nieuw veiligheidsbeleid te maken. Oftewel: nieuwe plannen voor de komende vier jaar op het gebied van veiligheid in Sliedrecht. De ervaringen over veiligheid van inwoners speelt hierbij een belangrijke rol.

 • Coalitie SGP-ChristenUnie, CDA en VVD

  15 april 2022

  Na het advies van de informateur zijn de partijen met elkaar in gesprek gegaan. In de bestuurskamer van het Baggermuseum hebben zij een akkoord op hoofdlijnen bereikt. De formateur, Cees Paas, is verheugd te kunnen aangeven dat SGP-ChristenUnie, CDA en VVD samen de coalitie voor de komende raadsperiode vormen. Samen is er een breed gedragen visie op hoe Sliedrecht de komende jaren moet ontwikkelen. De onderhandelaars hebben veel vertrouwen dat deze ontwikkeling samen met de gehele gemeenteraad van Sliedrecht in gang gezet kan worden.

 • 19 april Informatieavond Herinrichting Kerkbuurt-Oost

  14 april 2022

  Op dinsdagavond 19 april organiseert de gemeente Sliedrecht een informatieavond over de herinrichting Kerkbuurt-Oost. Belangstellenden zijn tussen 18:30 uur-20.30 uur van harte welkom in Lunchroom Tikkie Bijzonder, Kerkbuurt 33 te Sliedrecht.

 • Aanmelden kranslegging woensdag 4 mei a.s.

  14 april 2022

  De gemeente Sliedrecht geeft inwoners, instanties en verenigingen altijd de kans om een krans te leggen tijdens dodenherdenking. Wilt u tijdens de ceremonie op 4 mei een krans of bloemen leggen bij het monument aan de Stationsweg?

 • Samen tegen financiële oplichting

  07 april 2022

  Alleen al dit jaar zijn er dertien meldingen binnengekomen, bij de politie in Sliedrecht, van financiële oplichting. Met name ouderen die door de digitalisering hulp nodig hebben bij bankzaken zijn vaker slachtoffer van deze vorm van oplichting. Om het bewustzijn onder de inwoners van Sliedrecht te vergroten over waar je mee te maken kunt krijgen en vooral hoe je dit kunt voorkomen, hebben Het Bonkelaarhuis en de Politie Drechtsteden Buiten de samenwerking opgezocht.
  Eén keer in de acht weken staan zij op woensdagochtend gezamenlijk op de weekmarkt van Sliedrecht.

 • De zon schijnt, tijd om de oranje Donkey deelfiets te pakken

  07 april 2022

  Op allerlei plekken in Sliedrecht staan de oranje deelfietsen van Donkey Republic. Een deelfiets is handig voor bijvoorbeeld het eerste of laatste stukje van uw reis met bijvoorbeeld het openbaar vervoer. Of u gebruikt ze om erop uit te gaan in de regio. U vindt de fietsen namelijk ook in Dordrecht, Papendrecht, Zwijndrecht en Hendrik-Ido-Ambacht.

 • Sportieve successen Volleybal

  05 april 2022
 • Minister de Jonge brengt flits bezoek aan Sliedrecht

  05 april 2022