50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht

Vorige week donderdag, 30 juni, overhandigde burgemeester Jan de Vries het speciale boekje '50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht' aan groep 4 van de cbs Oranje Nassauschool bij NME-centrum De Hooizolder.

Buiten spelen is vaak niet meer zo vanzelfsprekend in deze tijd, alles “moet” veilig en zonder risico’s. Veel kinderen zitten meer tijd achter een beeldscherm dan dat ze buiten spelen. Zelfs fietsen naar school is niet meer zo vanzelfsprekend. Buiten spelen is goed voor je gezondheid, je motoriek, sociale vaardigheden, risico’s inschatten. NME-centrum De Hooizolder heeft daarom het boekje '50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht' ontwikkeld. Met het boekje hoopt NME-centrum De Hooizolder en de gemeente dat kinderen meer buiten gaan spelen.

50 dingen die je gedaan moet hebben vóór je 12 bent in de natuur in Sliedrecht

In het boekje staan leuke opdrachten voor kinderen die ze voor hun 12 jaar beslist gedaan moeten hebben. Voorlopig ontvangen alleen de kinderen die les bij NME-Centrum De Hooizolder volgen het boekje. Het boekje is voorlopig niet los verkrijgbaar.

03-Uitreiking boekje Hooizolder