Maart

 • Start campagne Financiële oplichting

  18 mei 2022

  Dit jaar start in Sliedrecht de campagne over financiële oplichting. De politie en Het Bonkelaarhuis zijn a.s. woensdag 30 maart tussen 10.00 en 12.00 uur te vinden op de weekmarkt.

 • Ontmoetingsplek 'Café voor Elkaar' is open!

  24 maart 2022

  Tijdens een geslaagde opening van ontmoetingsplek 'Café voor Elkaar' in het Bonkelaarhuis heette Jan de Vries vorige week donderdagavond de bijeengekomen mensen van harte welkom. Hier hoort iedereen erbij en mag iedereen meedoen. Er heerst in dit café een ongedwongen sfeer en het is dé plek waar onze inwoners informatie, advies en antwoorden krijgen op veel vragen en thema's.

 • Hoge opbrengst actie schoolkinderen voor vluchtelingen

  24 maart 2022

  "Wat een bijzonder hoog bedrag hebben jullie opgehaald!", omringd door kinderen van CBS Prins Willem-Alexanderschool nam burgemeester Jan de Vries donderdag 17 maart een mooi bedrag in ontvangst van kinderen schoolkinderen van locatie Prof. van der Waalslaan en locatie Valkweg. De Vries: "Met deze hoge opbrengst van €18.941,- kan de organisatie van de opvang van vluchtelingen in Sliedrecht veel goeds doen voor kinderen in de Sliedrechtse opvanglocatie."

 • Gratis compost voor inwoners

  24 maart 2022

  Binnenkort start weer de compostactie. Met de compostactie bedankt de gemeente Sliedrecht alle inwoners voor het goed scheiden van hun groente- fruit- en tuinafval (GFT afval).

 • 23 maart: Online informatieavond energie besparen voor huurders

  18 maart 2022

  Op woensdag 23 maart om 19:30 uur organiseert het Regionaal Energieloket een online informatieavond over de mogelijkheden van energiebesparing voor huurders. Interesse? Meld u dan aan via de website van regionaal energieloket.

 • Gratis zelftesten en mondkapjes

  17 maart 2022

  Het coronavirus kan nog steeds voor besmetting zorgen. Daarom stelt de gemeente Sliedrecht gratis zelftesten en mondneusmaskers beschikbaar. Alle inwoners kunnen de coronabeschermingsmiddelen tot 1 mei van dit jaar zelf afhalen bij de door de gemeente aangewezen openbare afhaalpunten.

 • Zwanenmeer: Nieuwe naam voor groene waterpartij Baanhoek-West

  17 maart 2022

  De wijk Baanhoek-West is nog volop in ontwikkeling. Een wijk waar gebouwd, maar ook gewoond, gewerkt en gespeeld wordt. Vorige maand zijn de bewoners via een speciale nieuwsbrief bijgepraat over de laatste ontwikkelingen in de wijk. In deze nieuwsbrief hadden we een prijsvraag: Bedenk een naam voor de Eco-HOVD zone.

 • Ondertekening eindverklaring MerwedeLingelijn start voor nieuwe ontwikkelingen

  17 maart 2022

  Vrijdag 11 maart ondertekenden de wethouders van Dordrecht, Sliedrecht, Hardinxveld-Giessendam en Gorinchem de eindverklaring van de Studie MerwedeLingelijn (MLL). De ondertekening op het station van Gorinchem is een bekrachtiging van de samenwerkende gemeenten in een MerwedeLingelijn Alliantie. Deze alliantie roept op om ook de komende vier jaar actief inzet te plegen op de verdere ontwikkeling van de MLL.

 • 21 maart: Bijeenkomst collectieve samenwerking

  15 maart 2022

  Op 21 maart organiseren de gemeente Sliedrecht en de VSO een bijeenkomst over collectieve samenwerking voor ondernemers.

 • VvE Sperwerstraat kiest voor warmtenet

  08 maart 2022

  De woningeigenaren van de flat aan de Sperwerstraat 1-80 stappen over op het warmtenet Sliedrecht. Een meerderheid van de Vereniging van Eigenaren (VvE) heeft dit besloten tijdens een Algemene Ledenvergadering op 7 maart.

 • Veiligheidsregio Zuid-Holland Zuid (VRZHZ) bereidt opvang vluchtelingen voor

  Zoals door het ministerie van Justitie en Veiligheid verzocht bereidt VRZHZ voor dat Oekraïense vluchtelingen in deze regio opgevangen kunnen worden.

  De veiligheidsregio bereidt zich momenteel voor om zo snel mogelijk de locaties bekend te maken. Ook wordt vanuit de VRZHZ met gemeenten georganiseerd dat vraag- en aanbod van opvanglocaties gematcht kan worden.

  Op dinsdag 8 maart (13.00 uur) is er een persconferentie gepland waarin de voorzitter van de VRZHZ, Dhr. Kolff, de inzet en stand van zaken voor regio Zuid-Holland Zuid nader toelicht.